Συχνές ερωτήσεις

Αρχική / Συχνές ερωτήσεις

woman chicken bio1. Είμαι από τη φύση μου δύσπιστος.  Πως μπορώ να σιγουρευτώ για τον τρόπο εκτροφής των βιολογικών κοτόπουλων BIOGRECO;

Τα αγροκτήματα της BIOGRECO είναι ίσως οι μοναδικές πτηνοτροφικές μονάδες στην Ελλάδα που είναι πραγματικά ανοιχτές για το κοινό. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις για να διαπιστώσετε και εσείς τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα βιολογικά κοτόπουλα BIOGRECO. Απλώς επικοινωνήστε μαζί μας.

2. Γιατί τα βιολογικά κοτόπουλα BIOGRECO έχουν πιο κίτρινο δέρμα.

Το κίτρινο χρώμα του δέρματος οφείλεται σε φυσικές χρωστικές που περιέχονται στο καλαμπόκι, ο οποίος είναι και ο βασικότερος δημητριακός καρπός στη διατροφή των κοτόπουλων, αλλά και στο χλωρό χορτάρι κάθε είδους που βόσκουν.

3. Γιατί τα βιολογικά κοτόπουλα BIOGRECO είναι πιο σκληρά από τα συμβατικά;

Τα βιολογικά κοτόπουλα BIOGRECO βόσκουν κάθε ημέρα σε βιολογικά αγροκτήματα. Το ήπιο κλίμα της Λακωνίας ευννοεί αυτή τους τη συνήθεια. Παράλληλα, μεγαλώνουν με αργούς ρυθμούς φτάνοντας σχεδόν σε τριπλάσια ηλικία από τα αντίστοιχα συμβατικά. Σε αυτούς ακριβώς τους παράγοντες οφείλεται και η σκληρότητα του κρέατος

4. Με πιο τρόπο είναι καλύτερα να μαγειρέψω τα βιολογικά κοτόπουλα BIOGRECO;

Μπορούν να μαγειρευθούν με όλους τους τρόπους! Επειδή όμως η ποιότητα και η υφή του κρέατος είναι διαφορετική από αυτή των συμβατικών, καλό είναι να γνωρίζεται κάποια μικρά ‘’μυστικά΄΄ που θα βρείτε στην ενότητα συνταγές και θα σας εξασφαλίσουν την επιτυχία.

5. Γιατί τα βιολογικά κοτόπουλα BIOGRECO είναι τόσο μεγάλα και συχνά περισσότερο λιπαρά από τα συμβατικά;

Τα βιολογικά κοτόπουλα BIOGRECO μεγαλώνουν τουλάχιστο για 90 ημέρες. Η αντίστοιχη ηλικία σφαγής για τα συμβατικά κοτόπουλα είναι συνήθως κάτω από 40 ημέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μέγεθός τους να είναι μεγάλο (περίπου 2- 2,5 κιλά) αλλά και να εναποθέτουν συχνά περισσότερο λίπος. Η εναπόθεση λίπους με την αύξηση της ηλικίας είναι κάτι φυσιολογικό και ισχύει για όλα τα ζώα και πτηνά. Στα βιολογικά κοτόπουλα περιορίζεται σημαντικά λόγω της συνεχούς κίνησης στους χώρους βοσκής.

6. Τι σημαίνει ιχνηλασιμότητα;

Ιχνηλασιμότητα (Traceability) είναι η ικανότητα παρακολούθησης και ανίχνευσης της προέλευσης ενός προϊόντος κατά την παραγωγή και διακίνησή του. Στην περίπτωση των βιολογικών κοτόπουλων BIOGRECO, έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται ένα ηλεκτρονικό σύστημα ιχνηλασιμότητας με βάση το οποίο μπορούμε από την ετικέτα που βρίσκεται σε μια συσκευασία, να γνωρίζουμε ακριβώς στοιχεία όπως, τον παραγωγό του προϊόντος, την παρτίδα της ζωοτροφής που χρησιμοποιήθηκε, τον παραγωγό της ζωοτροφής, τις συνθήκες θερμοκρασίας από την σφαγή μέχρι την παράδοση στο κατάστημα κ.τ.λ. Έτσι εξασφαλίζεται 100% η ασφάλεια του προϊόντος ώστε να είστε σίγουροι για την τροφή που φτάνει στο τραπέζι σας.