Σούπα με λαιμούς κοτόπουλου και λαχανικά

Αρχική / Σούπα με λαιμούς κοτόπουλου και λαχανικά

από το Chef Βαγγέλη Δρίσκα

driskasΥλικά για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο με λαιμούς από νωπό βιολογικό κοτόπουλο BIOGRECO
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 πράσο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βράστε τους λαιμούς του κοτόπουλου για 45 λεπτά σε 2,5 λίτρα νερό με αλάτι και πιπέρι. Βγάλτε τους λαιμούς με μία τρυπητή κουτάλα και κρατήστε τον ζωμό στην κατσαρόλα. Ξεψαχνίστε τους λαιμούς και ψιλοκόψτε το ψαχνό. Καθαρίστε τα λαχανικά και κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε το ψαχνό από τους λαιμούς και τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον ζωμό και βράστε τα για 20 λεπτά. Όταν βράσουν τα λαχανικά, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το κορνφλάουρ, τον άνηθο, τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού. Αλατίστε και ρίξτε το μείγμα στην σούπα. Αφήστε για 3-4 λεπτά να βράσει σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε.